Vína Mildner


Prioritou našeho rodinného vinařství je výroba a prodej moravských vín z našich vinic, nebo vinic od vybraných pěstitelů dodávajících pouze kvalitní surovinu z těch nejlepších viničních tratí. Podivín, ač město královské leží na rovině, sevřené největšími vinařskými obcemi, jako jsou Velké Bílovice, Rakvice, Lednice. Nejdůležitější je vždy kvalita suroviny, která je přímo odvislá od umístění vinice a odráží půdní a klimatické podmínky.
Naše vinice a surovinu, kterou nakupujeme najdete proto pouze v těch nejlepších viničních tratích, namátkou - Přítlucká hora,Šibeniční vrch - Mikulov (Rulandské šedé pěstované v BIO kvalitě), legendární trať Purmice v Perné (Ryzlink rýnský, Rulandské bílé), Podkoziperky - Rakvice (Zweigeltrebe, Veltlín zelený, ryzlink vlašský, Horní Věstonice - Pod Martinkou (Ryzlink vlašský), Lednice - Chardonnay, znojemsko. Díky značné rozmanitosti proplétající se třemi vinařskými podoblastmi a důrazem na individuální přístup ke každé surovině a odrůdě nenajdete u našich vín žádnou uniformitu. Vína jsou pestrá, složitá, kompletní, často vynikají díky půdním podmínkám a stáří vinice značnou minerálností. Stejně důležité jako je získání dokonalé suroviny je i její následné zpracování. Vycházíme z moderních i tradičních způsobů zpracování za použití šetrné technologie lisování na moderním, pneumatickém lisu. Surovina je dobře odkalena a tak je následně zajištěno perfektně čisté alkoholové kvašení převážně za pomoci ušlechtilých kvasinek. Rychlost a reduktivnost v celém průběhu zpracování a školení umožňuje výrobu vína bez použití antioxidačních přípravků jako je oxid siřičitý. Na vína nespěcháme. Vína zrají na vlastních kvasnicích, pokud to obsah kyselin dovoluje, vína na kvasnicích mícháme, čímž prohlubujeme jejich strukturu a komplexnost. Vznikají tak vína odrůdově čistá, jasná a bohatá s ovocným charakterem.

Vína Mildner - aktuální nabídka ročníku 2015, která čeká na zatřídění SZPI a nalahvování

Ryzlink vlašský 2015, budoucí pozdní sběr, botrytický sběr
svěží, lehčí charakter, výrazná botrytická stopa, ukončeno míchání na jemných kvasnicích

Veltlínské zelené 2015, budoucí výběr z hroznů
Byl rozdělen na dvě části a zpracován různou technologií: První část je se zbytkovým cukrem a doladěným obsahem alkoholu - cca 13 % obj., druhá část jsme nechali volně prokvasit, obsahuje poměrně vysoký obsah alkoholu, jedná se o téměř suché víno. Díky vysoké mineralitě alkohol nepálí. Toto víno je promícháváno a zraje na jemných kvasnicích, tady oprvadu nikam nespěcháme, zvažujeme sudové zrání na téměř vybarikovaných francouzských sudech Seguin Moreaux, bude pro fajnšmekry. Náš Veltlín je častý vítěz soutěží, jedná se v obou případech o minerálně bohaté víno, lehce citrusové plody, bílý pepř, dlouhá dochuť

Chardonnay 2015, budoucí pozdní sběr
Pěkné aromaticky bohaté víno z lednických kopců, U Červené studánky, Zaměřeno na ovocnost, svěží kyselinku, velmi lehký zbytek cukru, v chuti sladký ananas, citrusy

Ryzlink rýnský 2015, budoucí výběr z hroznů
Dle mého názoru vlajková loď vinařství. Hrozny pocházejí z jedné nejprstižnější tratí na bílá vína obdobného charakteru (RB, RV, VZ, RŠ). Kandované ovoce - meruňky, plná, výrazně minerálně slaná , pevná chuť, dlouhotrvající dozvuk vína, famózní kyselina. Víno prozatím leží na jemných kvasnicích, poslední promíchání před vánoci. Předpoklad dlouhé a úspěšné archivace

Rulandské šedé 2015,budoucí výběr z hroznů
Sběr Šibeniční vrch, Mikulov. Naše nejsladší surovina. Momentálně je stále promícháváno na kvasnicích s očekáváním krémově plné chuti, vyšší zbytek cukru.

Irsay Oliver 2015,surovina v kvalitě kabinet, čeká na odvoz ke speciálnímu lahvování. Budoucí víno Frizzante....
NOVINKA našeho vinařství. Víno bylo záměrně sbíráno v době, kdy hrozny disponovaly dostatečnou kyselinkou a přiměřeným obsahem přírodních cukrů. Prostě surovina na výrobu nízkoalkoholického (cca 9,5 % obj. alk.) perlivého FRIZZANTE. Překrásnou muškátovou vůni, svěží lehké tělo vynese do oblak po otevření TWIN láhve dodaný CO2

Irsay Oliver 70% + Chardonnay 30%,budoucí kabinet
Svěží, muškátově voňavé cuveé s malým zbytkem cukru a nižším alkoholem. Ideální pro letní dny u bazénu či pláže s láhví poneřenou mezi kostkama odtávajícího ledu

Sauvignon blanc 2015,budoucí výběr z hroznů
Prozatím můj nejsložitější Sauvignon, jaký jsem kdy tvořil. V prvopočátku až matoucí vůně, postupně odhaluje všechny vůně, které v této odrůdě můžete najít - prvopočátek kopřiva, přecházející do listu černého rybízu, v dochutí mísící se citrusy a angrešt.

Pálava, budoucí výběr z hroznů
Pomalu se z ní stává učebnicový příklad typicky odrůdově zabarvené Pálavy. V prvopočátku mango, postupně jak víno nazrává, přechází do čajové růžičky a litchi. Díky vysokým cukrům spíše polosladké

Pálava 2014, budoucí výběr z bobulí, botrytický sběr
Neskutečná, až čajová vůně růže, litchi. Perfektně sladěná kyselina. Víno, které bude zcela jistě sbírat body na všech výstavách a soutěžích.

Zweigeltrebe rosé 2015, budoucí pozdní sběr
Máme rádi teplé barvy rosé vína. Zastávám názor, že buď klaret - až cibulově žlutý po lehounký odstín růžové, nebo kréímové rosé víno, vyšší růžové barvy ve vůni a chuti kompotovo - džemovo malinovojahodové chuti, se svěží kyselinkou a lehkým zbytkem cukru, prostě jako je to letošní naše :-)

Zweigeltrebe 2015, budoucí pozdní sběr
Nádherně vyzrálá, zdravá surovina z rakvickýck Koziperek. Víno ve vůni evokuje černé lesní plody. Chuť je plná, lehce tříslovitá s velmi měkkou kyselinou. U tohot vína zvažujeme přidání cca do 10% barikového Cabernetu Sauvignonu ročník 2014 (budoucí výběr z hroznů)

Dornfelder 2015,budoucí výběr z hroznů
Nádherně vyzrálá surovina inkoustově černé barvy. Chuť je kombinací borůvek a ostružin, těžší, jižanský typ vína s mohutnou tříslovinou.

Cabernet sauvignon 2014, budoucí výběr z hroznů
Víno zrající ve francouzských barikových sudech Seguin Moreaux. Mohutná struktura, výrazná tříslovina, ideální k pití až po další a klidně delší archivaci. Potenciál zrání ..... myslím že dlouhý...

 
2009 © Radim Mildner, Česká republika