Vína Mildner


Prioritou našeho rodinného vinařství je výroba a prodej moravských vín z našich vinic, nebo vinic od vybraných pěstitelů dodávajících pouze kvalitní surovinu z těch nejlepších viničních tratí. Podivín, ač město královské leží na rovině, sevřené největšími vinařskými obcemi, jako jsou Velké Bílovice, Rakvice, Lednice. Nejdůležitější je vždy kvalita suroviny, která je přímo odvislá od umístění vinice a odráží půdní a klimatické podmínky.
Naše vinice a surovinu, kterou nakupujeme najdete proto pouze v těch nejlepších viničních tratích, namátkou - Přítlucká hora,Šibeniční vrch - Mikulov (Rulandské šedé pěstované v BIO kvalitě), legendární trať Purmice v Perné (Ryzlink rýnský, Rulandské bílé), Podkoziperky - Rakvice (Zweigeltrebe, Veltlín zelený, ryzlink vlašský, Horní Věstonice - Pod Martinkou (Ryzlink vlašský), Lednice - Chardonnay, znojemsko. Díky značné rozmanitosti proplétající se třemi vinařskými podoblastmi a důrazem na individuální přístup ke každé surovině a odrůdě nenajdete u našich vín žádnou uniformitu. Vína jsou pestrá, složitá, kompletní, často vynikají díky půdním podmínkám a stáří vinice značnou minerálností. Stejně důležité jako je získání dokonalé suroviny je i její následné zpracování. Vycházíme z moderních i tradičních způsobů zpracování za použití šetrné technologie lisování na moderním, pneumatickém lisu. Surovina je dobře odkalena a tak je následně zajištěno perfektně čisté alkoholové kvašení převážně za pomoci ušlechtilých kvasinek. Rychlost a reduktivnost v celém průběhu zpracování a školení umožňuje výrobu vína bez použití antioxidačních přípravků jako je oxid siřičitý. Na vína nespěcháme. Vína zrají na vlastních kvasnicích, pokud to obsah kyselin dovoluje, vína na kvasnicích mícháme, čímž prohlubujeme jejich strukturu a komplexnost. Vznikají tak vína odrůdově čistá, jasná a bohatá s ovocným charakterem.

Vína ročníku 2023 v přípravě


Vína ročníku 2023 nám za občasné promíchávání na jemných kalech zrají v nerezových tancích a barikových sudech. V průběhu měsíce března je pomalu začneme připravovat do lahví. Na co se můžete těšit? Nabídka po zatřídění SZPI a nalahvování bude vypadat asi takto: Irsay Oliver, frizzante, polosladké. Nádherná expresivní vůně muškátu, citrusových plodů a rozinek, svěží kyselinka, Rulandské šedé, pozdní sběr, polosuché,. Víno z vinic Kozích horek, a skvělý klon, krásná čistá ovocná aromatika doplněná o rozinkovost, Sauvignon, suché, pozdní sběr, přítlucká hora. Tradičně ovocné svěží víno s něžnou aromatikou žlutomasé dozrávající broskve, Hibernal, pozdní sběr, výrazná aromatika mandarinkové kůry, svěží, pikantní rýňáková kyselinka, lehký zbytek cukru, polosuché, Veltlínské zelené, Liščí hora, Březí, pálavské podloží, mnohovrstevnaté víno, ovocnost, mineralita, suché, Rulandské bílé, polosuché, bohaté, plné, minerální víno, hodně vyzrálá surovina z přítlucké hory, chlebovinka, výběr z hroznů, Ryzlink vlašský, Perná, prostě Pálava the best z našich vín, bohatá minerální ovocná chuť, výběr z hroznů, suché, Pálava, z vlatických kopců, surivna na hraně výběru z hroznů a výběru z bobulí, kořenitost, že by si ji jeden spletl s Tramínem, mango,a lahká stopa vanilky díky tomu, že část suroviny zrála na barikovém sudu, Ryzlink rýnský, svěží pozdní sběr, ovocná opuletní vůně, svěží kyselina, fresh wein, Frsnkovka rosé, směs lesních jahod a malin v jogurtu, svěží, pikantní kyselina jiskrně růžová barva, zbytek cukru, polosuchý pozd ní bsěr, Cabernet Moravi Roséa frizzante. To samé s přídavkem jemného perlení z přírodního CO2. Z červených se máte na co těšit. Rok jim přál. na tato vína nespěcháme, zrají v barikových sudech. Půjde o Cabernet Sauvignon ve výběru z hroznů a Merlot ve výběru z hroznů na hraně s výběrem z bobulí.
 
2009 © Radim Mildner, Česká republika